Artarmon

About This Project

Artarmon

The purpose of this project was to provide a more accessible driveway to the existing dwelling to maximise its practicality. The site constraints provided a challenging experience working with an excessive slope, although was overcome by our ingenuity to construct core filled retaining walls to support a suspended driveway.

The planning of this project was crucial taking into consideration the federation listed existing dwelling. Our design consisted of deep excavation methods required to provide the appropriate footings to support the driveway whilst ensuring that the residence was not implicated during construction.

The project was completed in accordance with the relevant guidelines and specifications in order to certify that the conservational element of the building was not disrupted.